Ühtsust esindav peaminister Valdis Dombrovskis ütles ajakirjanikele, et tema blokk ootab potentsiaalsete koalitsioonipartnerite vastust esmaspäeval kella 17-ni, teatas BNS.

Neljapäevasel koosolekul otsustas Ühtsuse juhatus, et teistele poliitilistele jõududele saadetud ettepanekus visandatakse olulisemad ülesanded majanduse ja korruptsioonivastase võitluse vallas, kuid selles ei ole vastuolulisi küsimusi nagu riigikeel ja selle kasutamine koolides, ütles Dombrovskis.

Küsimusele, kas Ühtsusesse kuuluv ja rahvuslikult meelestatud Kodanikeliit veab oma valijaid venemeelse erakonnaga valitsusse minnes alt, vastas Kodanikeliidu esimees Ģirts Valdis Kristovskis, et rahvas saab aru, et hetkel on kõige tähtsam eesmärk kriisist välja tulemine.

Seni ei ole ükski Ühtsuse liige avaldanud edasisi tegevusplaane juhuks, kui ei õnnestu neljast jõust koalitsiooni moodustada.

Dombrovskis ütles vaid, et sel juhul peab Ühtsus uue koosoleku kokku kutsuma.

Mitteametlike andmetel kogus Ühtsus 2. oktoobri valimistel Läti 100-kohalises parlamendis 33, Üksmeele Keskus 29, Roheliste ja Talurahva Liit 22 kohta. Liberaalne Hea Läti Eest (PLL) ja rahvuslaste ühendus said mõlemad kaheksa kohta.