OÜs Telliskivi Perearstid töötav Koort rääkis ERR-i uudisteportaalile, et tema kogemuse põhjal ei ole lastevanemate hulgas palju neid, kes keelduvad oma lapsi vaktsineerimast, kuid need vähesed vastased levitavad oma arvamust üsna häälekalt ja jõuliselt ning seetõttu leiab see rohkem kõlapinda.

Perearsti sõnul võib vaktsineerimata jätmine tuua kurvad tagajärjed, sest näiteks läkaköha ringleb Eestiski. "See lapse imikuea vaktsiin ei anna püsivat immuunsust. Kooliealine või täiskasvanu võib juba täitsa vabalt seda põdeda, nii et ema, kes jätab oma imiku läkaköha vastu vaktsineerimata, ei pea oma imikut viima üldse Egiptusesse ega kaugele maale, et seda haigust kätte saada."

Eestis näeb riiklik immuniseerimiskava ette laste vaktsineerimise kümne nakkushaiguse vastu. Sünnitusmajas vaktsineeritakse lapsi tuberkuloosi vastu ja alustatakse B-hepatiidi vastast vaktsineerimist, kolme kuu vanuses alustatakse vaktsineerimist difteeria, teetanuse, läkaköha, lastehalvatuse ja hemofiilusnakkuse vastu. Ühe aasta vanuselt tehakse leetrite, mumpsi ja punetiste vaktsiin.