"Lootuses, et Eesti poodide pealinnas 1. oktoobril odava hinnaga tatart saab, helistasin enamus toidupoode läbi ning ülejäänuid külastasin ise. Põhjuseks ajakirjanduslik huvi ja eks see toiduaine kulub ikka ära oodatava hinnatõusu valguses," kirjutas lugeja.

Hommikuse vaatluse all oli Võru linna 18 toidukauplust, millest vaid viiel oli tatar veel müügis. Leedu tatar nimega Baltix maksis Rimis ja Selveris kilohinnaga 39.90 krooni. Täna hommikul oli sama tatratang jõudnud ka Maximasse hinnaga 36.90 krooni kilo. Sama Poola toode maksis lausa 54.75 krooni.

Päeva üllataja oli pisike Koidula toidupood kust leidsin kaks viimast pakki sedasama Leedu toodet hinnaga 19 krooni, hetk hiljem olid aga needki ostetud. Nöörimaa marketis ilutses letil 11 kilost pakki tatart hinnaga 34.90 krooni.

Eriti defitsiitne kaup oli aga kiir-tatrahelbed mida pakuti vaid paaris kaupluses, näiteks Maximas hinnaga 43 krooni kilogrammi eest.

Säästumarketist ja Nooruse kaubakeskusest vastati mulle telefoni teel, et tatart pole ning müügiosakond ei oska ka öelda, millal tuleb. Kesklinna Konsum lubas väärt tangaine letile esmaspäevaks, kuid nii kalli hinnaga, et hetkel seda ei julgegi avaldada. Maksimarketi infotelefoni vahendusel anti hommikul küll tänaseks lootust, kuid keskpäeval polnud veel kuivainet müügis.

Lootustandvat infot sain Võrumaa taluturu müüjalt, kelle sõnul oli kaks päeva tagasi tatar täiesti olemas kilohinnaga 18 krooni. Müüja kutsus mind lahkelt homme tagasi, kui uus kaup kohal, kuid hinna jättis siiski veel lahtiseks.