79 protsenti ehituseks kulunud rahast tuli Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondist, teatas majandusministeeriumi pressiesindaja.

Mäo möödasõidu hanke käigus projekteeriti ja ehitati Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa maantee 85. ja 91. kilomeetri vahel asuv lõik uuele trassile, millega Tallinna ja Tartu vaheline tee väheneb 0,7 kilomeetri ja sõiduaeg umbes 1,5 minuti võrra. Liiklejate jaoks olulisem on see, et uus liiklussõlm on endisest lahendusest oluliselt ohutum. Rajatud uus 6,2-kilomeetrine teelõik on eraldusribaga neljarealine eritasandiliste ristmikega esimese klassi maantee.

Lisaks projekteeriti ja ehitati neli viadukti ja sild üle Vodja jõe. Samuti rekonstrueeriti valminud maanteelõiguga ristuva Pärnu-Rakvere-Sõmeru maantee 2,6 km pikkune teelõik. Jalakäijatele ja jalgratturitele ehitati 4,5 km kergliiklusteid, rajati 2,4 km ulatuses müratõkkeid ning paigaldati 11,8 km ulatuses maanteevalgustust. Kohaliku liikluse eraldamiseks Tallinna-Tartu maanteest jääb kasutusse olemasoleva maantee 4,1 km pikkune säilitatav lõik.

Projekteerimis-ehitushanke maksumuseks kujunes koos käibemaksuga 474 miljonit krooni.