Anvelt ütles Delfile, et “Direktor” ehk ühe turu erastamise lugu räägib võitlusest, heitlusest, poliitikast, kuritegevusest ja algelisest ärimaailmast Eestis. “Peale 90ndate aastate lõpu vene kriisi oli sularaha lausa kulla hinnaga. Igasugused turud, kes seda sularaha tootsid olid suhteliselt kontrollimatud avaliku võimu poolt. See kutsus selliste turgude suhtes esile ka suurendatud huvi erinevate huvigruppide poolt,” kirjeldas sotsist kirjamees.

Anvelti sõnul on teos puhtalt ilukirjanduslik ja dokumentaalkirjandusega pole seal miskit pistmist. “Keskturg on lihtsalt sellepärast inspiratsiooniks olnud, kuna tema ümber oli omal ajal kõige rohkem meediakajastust ja toimus terve rida sündmusi, mis mulle, kui kirjamehele tõuke andsid, et selline põnevusromaan kirjutada,” rääkis ta.

“See, mida iga lugeja sealt ise leiab ja kuidas ta seda tõlgendab, see on tema enda südametunnistuse asi. Mina proovin kirjeldada teatus inimtüüpide käitumist sellises suhteliselt räpases ja ebameeldivas ülemineku Eestis,” lausus Anvelt ja lisas, et raamatus on nii filosoofiat, vägivalda kui ka seksi ja armastust. “Nii nagu üks meelelahutuslik romaan peab olema,” ütles ta.