69-aastast Songiseppa kahtlustatakse pistise võtmises seoses liikluskorraldusprojektidele kooskõlastuste korraldamisega.

Kahtlustuse kohaselt on ta 2010. aasta suvel saanud pistisena sularaha, samuti on tasutud tema arveid. Kokku ulatub pistisena saadud summa üle 200 000 krooni.

Delfi proovis Mati Songiseppa telefonitsi tabada, kuid pärast kutsuvat signaali lülitati telefon kinni.

Songiseppa kinni peetud ei ole ja mees viibib endiselt vabaduses. "Kindlasti ei ole praegu plaanis taotleda tema vahistamist," kinnitas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria-Elisa Tuulik BNS-ile.

Sama kriminaalasja raames on varem esitatud kahtlustus kuuele füüsilisele ja viiele juriidilisele isikule.

Tuuliku sõnul ei ole kahtlusaluste ring laienenud. "Praegu kahtlusaluste ring laienenud ei ole, mida tulevik toob, ei oska prognoosida," ütles Tuulik.

2. septembril peeti pistise võtmises kahtlustatavana kinni Tallinna transpordiameti endine liikluskorralduse osakonna juhataja Vello Lõugas, kes pääses 4. septembril vabadusse.

Kaitsepolitsei kahtlustab Lõugast korduvas pistise võtmises käesoleva aasta suvel selle eest, et ta andis liikluskorraldusprojektidele kooskõlastusi. Pistist sai ta kahtlustuse kohaselt nii sularahas kui ka maksti kinni temale soetatud auto.

Kahtlustuse pistise andmises said Liiklusbüroo OÜ juhatuse liige Janno Sammul (32), AS-i Signaal juhatuse esimees Ats Tamm (55) ja OÜ Tanner juhatuse liige Peeter Salmy (51) ning nendega seotud kolm ettevõtet juriidilise isikuna.

Lõugase süüasjas laienes möödunud nädalal kahtlustatavate ring, kui kahtlustuse said veel kaks ettevõtjat ja nendega seotud kaks äriühingut.
Aavo ja temaga seotud firma said kahtlustuse pistise vahendamises ning Rein Annusver ja temaga seotud ettevõte K-Projekt pistise andmises.

Kriminaalasja menetleb kaitsepolitseiamet, uurimist juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.