Eeluurimisel kogutud andmetel alustas 57-aastane mees oma pere terroriseerimist juba 1991. aastal, kui ründas nii kehaliselt kui psüühiliselt pidevalt oma elukaaslast. Näiteks peksis mees naist süstemaatiliselt, tiris teda juustest ja viskas erinevate esemetega. Lisaks kontrollis ta kõiki naise käike ning keelas tal suhelda inimestega väljaspool kodu. Selline terror kestis uurimisandmetel ligi 18 aastat kuni eelmise aasta veebruarini, kirjutab BNS.

Samuti selgus eeluurimisel, et mehe viha alla langesid ka tema kolm erinevas vanuses last, keda ta alates 1992. aastast pidevalt peksis, tõukas, tirist juustest ja loopis kõikvõimalike esemetega. Muuhulgas sundis ta lapsi päevade viis toituma ainult veest, leivast ja soolast, samal ajal kui ta ise tarbis mitmekesist ja täisväärtuslikku toitu. Ühtlasi ähvardas ta korduvalt nii oma naist kui lapsi tapmisega.

Politsei pidas korduvalt kriminaalkorras karistatud mehe kinni tänavu märtsis ning kohus võttis ta prokuröri taotlusel vahi alla. Kohtueelse uurimise lõppedes esitas Põhja ringkonnaprokuratuur talle süüdistuse ähvardamises ja piinamises, mille eest võib kohus talle määrata kuni viieaastase vangistuse.

Mehe süüasja hakkab arutama Harju maakohus.