Esmaspäeval aga hõõgusid paljudes Eestimaa kodudes teleri- või arvutiekraanid varajaste öötundideni. Kaia Kanepi US Openi kaheksandikfinaali belglanna Yanina Wickmayeri vastu jälgiti paljudes sellisteski kodudes, kus tennis tavapärasesse meediamenüüsse ei kuulu.

Täna on hõõgumist kindlasti veel rohkem. Õnnestus ju Kanepil esmaspäeval end pärast üsna õnnetut esimest setti koguda ning belglannast võitlusliku mänguga jagu saada. Nii heitlebki Kaia täna juba veerandfinaalis, vastaseks maailma edetabelis 24 kohta kõrgemal olev venelanna Vera Zvonarjova.

Kaia Kanepi edu US Openil ei ole enneolematu. Selle aasta Wimbledoni turniiril jõudis ta samuti veerandfinaali, kus kaotas napilt tšehhitar Petra Kvitovále. Küll aga on US Open tähtis tõestus selle kohta, et Wimbledon ei olnud ainult juhus.

Edu kahel maailma tippturniiril järjest näitab, et Kanepi on suutnud teha seda, mida maailma targad on alati edu nimel teha soovitanud - tugevdada just nimelt oma nõrku külgi, mitte neid, mis niigi tugevad.

Jõudu on Kaial kogu aeg olnud - tennisespetsialistid peavad teda üheks maailma kõige tugevamatest naismängijatest. Nüüd on jõule aga lisandunud ka enesekindlus ning taktikaline küpsus. Tõsi, mängualguse rabedusest ei ole Kanepi veel täiesti vabanenud, aga eks edu kasvatab enesekindlust, mis toob jällegi kindlust juurde.

Igatahes on Kaia Kanepi rõõmustanud oma kaasmaalasi julge ning kindla mänguga. Usume, et näeme sellist ka täna õhtul. Pöidlad pihku!