Kell 19.56 teatati häirekeskusesse, et Poola firma EXIN kaubalennukil AN-26 on õhkutõusmise ajal purunenud telik ja lennuk on peatunud lennurajal. Lennukis oli neli inimest, keegi neist viga ei saanud, ütles Delfile Põhja-Päästekeskuse pressiesindaja.

Lennuk oli teel Tallinnast Helsingisse. Sündmuskohale reageeris nii lennujaama päästemeeskond kui ka neli Põhja-Eesti päästekeskuse päästemeeskonda, samuti operatiivkorrapidajad ja kiirabibrigaad.

Lennujaama päästemeeskond likvideeris lennuki süttimisohu kattes lennuki vahuainega. Põhja-Eesti Päästekeskuse päästemeeskonnad kontrollisid, et lennukis ei oleks edasist süttimisohtu.

Vaata fotogaleriid hädamaandunud lennukist:

Vaata Delfi lugeja tehtud fotosid sündmuskohalt:

Rohkem pilte vaata siit ja siit ja siit

Tallinna Lennujaama juhatuse liige Erik Sakkov ütles Delfile, et tegu oli sama lennufirmaga ja sama lennukitüübiga, milline kukkus talvel Ülemiste järve jääle. Toona sattus õnnetusse 25 tonni kaaluv ja 17 meetrit pikk Poola kaubalennuk An-26, mis kuulus ka samale firmale Exin ja vedas DHL-i kaupa.

"Esialgsetel andmetel purunes telik õhku tõusmisel. Midagi hullu ei juhtunud, meeskond tuli välja ja meie meeskond kattis lennuki vahuga. Praegu vaatame, kuidas lennuki rajalt ära saame," Sakkov.

Lennuk oli saavutanud õhkutõusuks vajaliku hoo, kui meeskond sai teliku kohta veateate. Meeskond katkestas stardi ja lennuk jäi enne maandumisraja lõppu kõhu peale seisma, ütles majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kriisireguleerimise osakonna peaspetsialist Jens Haug BNS-ile.

Kell 21.40 lahkusid Põhja-Eesti Päästekeskuse meeskonnad sündmuskohalt ning sündmusega jäi tegelema lennujaama päästemeeskond. Keskkonnareostuse vältimiseks pumbati lennukist välja kütus. Samuti teisaldatakse lennuk lennurajalt.

Sündmuskohal viibiva Delfi fotograafi sõnul käisid kell 23.30 lennurajal lennuki teisaldamise eeltööd - lennukile seoti ümber köied, et seda lennurajalt eemaldada.

Tallinna lennujaama teatel on kella 00.55 seisuga Tallinna lennujaama lennurada seal olnud transpordilennukist vabastatud ning lennujaama tavarütm peaks taastuma umbes kella 01.30-ks.