"Ka edasine kasv peab tuginema ekspordil ning sellesse panustab ka riik. Riik on sel ja eelmisel aastal toetanud investeeringuid Eesti ettevõtete tehnoloogia kaasajastamisse 711 miljoni krooniga. Eesti firmade tootearendust ja eksporditurundust toetati mullu poole miljardiga. Ettevõtluse tugipakett hoidis ära paljude toimiva ärimudeliga kuid rahastamisraskustesse sattunud ettevõtete pankrotistumise ja aitas säilitada töökohti," kirjeldas Tsahkna, kuidas riik on võidelnud tööpuudusega.

Tsahkna sõnul on tööpuuduse edasise vähendamise retsept selge. "Eesti majanduskeskkond tuleb hoida selline, et siia investeeritakse. Keerulised ajad maailmamajanduses ei pruugi läbi olla, eelkõige on mureks tõusmas riikide kõrge võlakoormus," märkis ta. "Eesti saav aga võlgades olevatest riikidest eristuda kui hoiame eelarve tasakaalus ja riigi laenukoormuse madala. Siis ei teki sundseisu, kus tuleks kehtestada ettevõtlust lämmatavaid makse. Esimese poole aasta numbrid ennustavad maksute ülelaekumist. Me ei tohi enne valimisi kasutada seda valijate kullavihmaga ülevalamiseks vaid vähendama eelarveauku, saavutamaks eelarvetasakaal ning tugev rahvusvaheline sõnum meie investeerimiskliima toetuseks."

IRLi ühe juhi sõnul tuleb uute töökohtade soodustamiseks kehtestada ka sotsiaalmaksu ülempiir, mis vähendaks suuremat väärtust tootvate töökohtadele maksukoormust ning soodustaks nende teket.

"Meie eesmärgiks on registreeritud töötuse mär viia ühekohalise numbrini. Mart Laari poolt välja käidud eesmärk luua 50 000 uut töökohta on tänaseks täidetud – aasta algusest alates on tekkinud 62 477 uut töökohta," lausus ta.