Opositsiooni aktivist rääkis Interfaxile, et linnaisad pakkusid neile miitingu läbiviimiseks Oktoobrirevolutsiooni 50. aastapäeva parki, kuid see ei rahulda natsionaalbolševikke.

Eduard Limonovi juhitud natsionaalbolševikud kavatsevad korraldada oma ürituse nagu varem planeeritud Peterburi südalinna läbival Nevski Prospektil.

Linnavõimudele ühise taotluse sisse andnud orgkomiteesse kuulus Ühendatud Kodanike Rinde Peterburi osakonna, partei Jabloko, liikumise Solidaarsus, sotsiaaldemokraatliku noorteliidu RSDSM ja noorte õiguskaitsjate grupi esindajad.

Opositsionäärid on lubanud viia miitingu põhiseaduse 31. paragrahvi kaitseks igal juhul läbi, seda isegi keelust hoolimata, lisab infoportaal Fontanka.

Vene Föderatsiooni konstitutsiooni 31. paragrahvi alusel on kõigil kodanikel õigus koguneda rahumeelselt, ilma relvadeta ja viia läbi koosolekuid, miitinguid ja demonstratsioone ning rongkäike ja pikette.

Smolnõis on asunud 1917. aasta revolutsioonini Õilsate Tütarlaste Instituut, seejärel linnanõukogu ja alates 1996. aastast Peterburi kuberneri administratsioon.