Kuna käes on kibekiire kurkide purki panemise aeg, ostsin minagi Maxima kauplusest pakikese sildiga "Segu kurkide marineerimiseks paprikaga". Kodus pakil olevat etiketti uurima hakates selgus, et sellel olev tekst on lisaks kohutavatele keelevigadele täis ka eksitavat infot. Vaevalt kurke saab marineerida puhtalt veega - ei soola, ei suhkrut, ei äädikat. 

"Valmistamine: sterileseerida 1liitrise purki, lisada 1-2 supilusikat segu ning ette valmistatud kurgid, valada keedetud kuuma veet peale." (originaaltekst pakendilt)

Muuhulgas olgu lisatud, et segu sisaldab -  "Koostis: till, sinep, koriander, paprika, kuslauk, porgand, must pipar, aroomi pipar, loorberi lehed." (originaaltekst pakendilt)

Aga võib-olla Leedus just nii, ilma marinaadita ja puhta veega kurke marineeritaksegi. Etiketil on ju sulaselgelt kirjas - "Päritomulaa Leedu".

Teistele aga soovitaks ikka marinaad keeta äädikast, suhkrust ja soolast, siis võite kindlad olla, et kurgid ka purgis säilivad ja neid on hea talveõhtul krõmpsutada.