Maksu- ja Tolliameti kontrolliosakonna juhataja Egon Veermäe sõnul on valdav osa maksumaksjatest ausad ja täidavad korrektselt oma kohustusi. „Seda näitab ka meie riskianalüüs. Ent seda saan küll kinnitada, et hoolimata majandussurutisest ei ole ümbrikupalga maksmine suurenenud.”

Maksuhaldur lõpetas seitsme kuuga 303 ümbrikupalga juhtumi kontrolli, mille tulemusel esitati parandusdeklaratsioone ja määrati täiendavaid makse 31,8 miljonit krooni. Lõpetatud ümbrikupalga kontrollimisel tuvastati rikkumisi keskmiselt 75% juhtudest. Vihjeid ümbrikupalga maksmise kohta on ametile laekunud 579.

Suvekuudel on maksuhalduri suurema tähelepanu all majutusteenuseid pakkuvad ettevõtted, väliterrassid ja kohvikud ning meelelahutusüritused.

Ameti praktika näitab, et valdavalt sularahas arveldamisega tegevusvaldkondades on riskid oluliselt kõrgemad. Peamisteks rikkumisteks on just käibe varjamine ja ümbrikupalga maksmine. Eesti Töötukassa arvel olevaid inimesi on sel aastal avastatud töötamas 36 korral.

Hea Delfi lugeja, kas sina oled kunagi pidanud vastu võtma ümbrikupalka? Kas sinu meelest on majanduslangusega seoses ümbrikupalga maksmine Eestis suurenenud?

Pikemaid arvamuslugusid sellel teemal ootame meiliaadressile rahvahaal@delfi.ee. Kui registreerid end rahvaajakirjanikuks, võid võita ka rahalise preemia!