Väike-Maarjas viibiva Delfi reporteri kirjeldusel valitseb seal sõna otseses mõttes lausa sõjaseisukord. “Vaatepilt on kohutav — majadel pole katuseid. Ka lasteaialt on katus läinud. Masendav.”

“Elektrit pole, vesi on ära, mobiilid ja internet ei tööta,” kirjeldas reporter. “Suured majad ilma veeta!”

Äikesetormi tõttu kannatanud inimesed tulevad vallamajja, et oma muresid kurta. Vallajuhid lohutavad neid — kõik on hädas, peab veidi ootama. Esimese asjana tahetakse taastada elektri- ja veevarustus.

Kohalikud inimesed on hämmingus eelkõige seetõttu, et mitte kusagilt ei hoiatatud taolist laastamistööd tegeva äikesetormi eest.

“Kõik juhtus mõne minutiga,” rääkis üks aleviku elanik. “Sellist tormi pole siinkandis enne nähtud. Lihtsalt sekundi-paariga viis majadelt katused.”

Kabelis oli purunemise ajal kolm kirstu

Delfi reporterile räägiti, kuidas marutuul kiskus üles kasvuhoone, lennutas selle üle elumaja katuse ning viskas ümber maja teisel pool oleva posti. “Inimesed räägivad, et nad ei uskunud oma silmi, kui siin katused lendasid ja puud langesid. Et nagu luulut näeks,” rääkisid väikemaarjalased.

Väike-Maarja kiriku kõrval olevas leinamajas oli kirikukatuse purunemise hetkel kolm kirstu. Kirikukatus purustas kukkudes omakorda leinamaja ning kirstud jäid rusude alla. “Oli alust arvata, et kirstud on seniajani seal rusude vahel,” rääkis Delfi reporter. Hiljem selgus, et omaksed olid kirstud siiski juba öösel kabelist minema toimetanud.

Anna teada, kas sinu kodu juurest möödus ka torm? Saada tormist Delfile pilte aadressile rahvahaal@delfi.ee !