Vikerraadio toimetaja Lauri Hussar leidis, et reaktsioonid Rüütli sammule on olnud üllatavalt tagasihoidlikud, kuigi Rahvaliidu otsus jätkata iseseisva erakonnana tugines tema arvates paljuski sellele, et Rüütel sõitis mööda Eestit ringi ja kutsus inimesi sotsidega ühinemise vastu hääletama. See tekitas Hussari hinnangul paljudes inimestes lootuse, et endine vabariigi president osaleb ka ise valimistel.

Eesti Ekspressi peatoimetaja asetäitja Sulev Vedleri sõnul ei tulnud Rüütli otsus siiski suure üllatusena ja Rahvaliidu uus juhtkond ootaski pigem tema abi valimiskampaanias. „Kui ta oleks kandideerinud, siis eks ta oleks ikka olnud peibutuspardi rollis. Ekspresident jätaks riigikogus üsna pentsiku mulje, eriti veel opositsioonis,“ selgitas ta.

Postimehe arvamustoimetaja Neeme Korv märkis, et oleks päris huvitav näha valmisplakateid, kus Rüütel soovitab Rahvaliitu valida. Samas Vedler tuletas meelde, et eurovolinik Siim Kallase toetus Reformierakonda eurovalimistele ei aidanud, kuna nad said kolme koha asemel vaid ühe.