Ametnike teatel uurib USA föderaalne juurdlusbüroo FBI, kas tsiviilisikud aitasid Manningit informatsiooni WikiLeaksile edastamisel, kirjutab Wall Street Journal.

Armee esitas Manningile süüdistuse juba juulis salajaste riigidepartemangu dokumentide omandamise ja salajase video levitamise eest. Ametnike sõnul on tegemist sama videoga, mis näitab USA armee kopterit 2007. aastal Bagdadis inimesi tulistamas. Selles intsidendis sai surma kaks Reutersi ajakirjanikku ja veel seitse inimest.

Manningi sõbrad ja tuttavad Oklahomas teatasid, et eelmisel kuul kuulasid neid üle armee ja riigidepartemangu uurijad, kes küsisid, kas nad on saanud reamees Manningilt e-kirju või pakke.

22-aastane Manning töötas Bagdadis luure alal. Tema ülesanne oli Iraaki puudutavate andmete uurimine, kuid ta kasutas oma riigisaladusele ligipääsemise luba, et uurida dokumente üle kogu maailma.

Manningi arvuti uurimise tulemusel leiti, et ta oli Afganistani sõjaraportid üles laadinud. Arvutist leiti ka salajast materjali, mida pole avaldatud.