„Me loodame, et teised riigid, kes on oma sõdurid Afganistani saatnud, järgivad Hollandi eeskuju ja toovad väed koju,” ütles Talibani pressiesindaja Qari Yusuf Ahmadii telefoni teel Hollandi ajalehele De Volkskrant.

Holland toob 1. augustiks kõik oma sõjaväelased Afganistani Uruzgani provintsist koju. Hollandil oli Afganistanis 2000 sõdurit. Holland on seega esimene lääneriik, mis oma väed pärast 2001. aastat Afganistanist välja toob.

Hollandi tööpartei (PvdA) oli veebruaris missiooni pikendamise vastu, mistõttu lagunes ka riigi valitsus. Taliban paistab sellest hästi teadlik olevat.

„PvdA tegi ühe kõigi aegade tähtsaima otsuse Hollandi valitsuse ja tema kodanike jaoks,” ütles Ahmadii. „Me mäletame seda päeva hästi, kui Hollandi valitsus lagunes. Me jälgime pidevalt kõiki uudiseid Afganistani kohta rahvusliku ja rahvusvahelise meedia kaudu. See on lihtne, sest meil on ligipääs internetile ja moodsale tehnoloogiale.”

„Me kutsume kõiki Euroopa riike, kellel on sõjaväelasi Afganistanis, veelkord üles maalt lahkuma. See ei ole teie sõda, vaid USA sõda, kes viib maailmas ja eelkõige selles regioonis ellu oma imperialistlikke eesmärke,” ütles Talibani esindaja.