Saatejuht Lauri Hussar ütles, et üks küsimus, mis on seoses uppumissurmadega esile kerkinud on ujumisharidus. Hussar on kindlasti nõus ka ujumisliidu ametnikega, kes ütlevad, et ujumiskursus koolis peaks olema tõsisem. "Sellest 24 tunnist, mis ujumisele on ette nähtud ei piisa. Ja peale esmase oskuse, mis sellel kursusel omandatakse, peaks see andma siiski ka teadmisi sellest, kuidas vee peal püsida, kuidas ujuda kasvõi erinevaid ujumisstiile ja ka vette hüppamine võiks seal juures olla," rääis Hussar ja lisas, et samamoodi loeme me pidevalt uudiseid selle kohta, kuidas vette hüppamine on inimesed ratastooli viinud.

"Siin on terve kompleks küsimusi, mida tegelikult tuleks hakata haridusministeeriumis lahendama ja õppekavade koostajatel tuleb silmas pidada. Loomulikult see maksab, aga küsimus on ikkagi inimeludes," lisas ta.

Sulev Valner nõustus kaassaatejuhiga ja lisas, et ujumisoskuse õpetamine koolis peaks lõppema selge tõdemusega, et mingil elementaarsel tasemel selle kursuse läbinuna laps tõepoolest oskab ujuda. "Ja kui ta ei oska siis see peaks olema selge ohutuli," arvas Valner.