“Meie inimeste teadlikkus nendest asjadest on ikka väga madal,” nentis Kuressaare Titerannas iga päev korda pidav vetelpäästja Heigo Kips, rõhutades, et ta ei ütle seda kohe kindlasti mitte kõigi, vaid just nende koeraomanike kohta, kes oma looma järelt koristada ei taha, kirjutab Saarte Hääl.

“Nii kui me [vetelpäästjad] ära läheme, on rand koeri täis ja jalutatakse, kuigi keelavad märgid on üleval,” on Kips nõutu, lisades, et paljudel ei ole ka kaasas kilekinnast ega kotti, millega looma väljaheidet koristada ning see jäetakse lihtsalt rannale maha. Kipsi sõnul tuleks kasuks, kui kõik inimesed, kes rannas mingit rikkumist märkavad, kohe ka rikkujale märkuse teeksid.

Lisaks koertele rikuvad rannas seadust ka sinna purjutama tulnud kodanikud, kes jätavad klaastaara lohakile. Kipsi sõnul seda probleemi päeval ei ole, sest sellistel rannakülastajatel palutakse lahkuda. Kuid õhtuti tullakse ikka ning jäetakse klaastaara vedelema.
“Väiksed poisid tulevad, peksavad puruks ja mõni rannakülastaja astub jala katki,” räägib Kips, kelle sõnul on ju tegemist ikkagi meie oma rannaga, mille korrasoleku eest võiksid kõik vastutada.