Iskanderi rakettide Leningradi oblastisse saabumisest teatas Venemaa maavägede juhataja kindralpolkovnik Aleksandr Postnikov, vahendab infoagentuur Regnum.

Postnikovi sõnul on Iskander väga mobiilne kompleks, mida on kerge ümber paigutada ja see ei oma analooge maailmas. Ta märkis, et praegu varustatakse nende rakettidega just Leningradi sõjaväeringkond.

Kindralpolkovnik ütles ka, et hiljutiste õppuste Vostok-2010 (Ida-2010) raames täheldati kaasaegse sõjaväetehnika puudujääki maavägedes. Moodsaid relvi on vaid 12 protsenti.

Postnikovi sõnul on armee ümberrelvastamine on Vene sõjaväereformi kõige keerulisem ülesanne. Lõppkokkuvõttes tahetakse suurendada moodsate relvade protsenti sõjaväes kuni 70.

Operatiiv-taktikalised raketid Iskander (NATO nimi SS-26 Stone) suudavad sõltuvalt mudelist lennata kuni 500 kilomeetri kaugusele (Iskander-E kuni 280 ja Iskander-M kuni 400 km). Sel moel saaksid Luuga all paiknevad Iskanderid hoida oma kontrolli alla praktiliselt kogu Balti ruumi.

Mõningatel andmetel võivad need kompleksid kanda ka tuumalõhkepäid, kuid ametlikult on see moodne relv täppislöökide andmiseks. Rakettidel on mitmeosaline, eralduv lõhkepea ning nad on mõeldud vaenulike raketisüsteemide, suurtükipatareide, õhutõrjekomplekside, komandopunktide, tsiviilinfrastruktuuride ja muude väikeste maapealsete sihtmärkide hävitamiseks.