Meremehed päästsid 1978. aastal Vahemerel kolme prantslase elu. Kolm noort prantslast - fotograaf Michel Bourdin, restauraator Didier Sardet ja laevakapten Michel Lardin - ning nende koer Dick üritasid 1978. aastal ületada Atlandi ookeani, purjetades Prantsusmaalt Neversist Brasiiliasse Rio de Janeirosse, teatas BNS.

Nende jaht Lonna 4 sattus Vahemerel Alžeeria ranniku lähistel merehätta ja hakkas uppuma. Laeva meeskonna ja koera päästis kaubalaeva Mohni meeskond. Kuigi tegemist oli nõukogude okupatsiooni ajaga, olid kõik 15 Mohni meeskonnaliiget eestlased.

Sündmus pälvis toona nii Prantsusmaa kui ka Eesti meedia tähelepanu, paraku katkes ühendus prantslaste ja nende päästjate vahel kuni möödunud aastani.

Prantsuse suursaadik andis teisipäeval oma residentsis toimunud tseremoonial medalid isiklikult üle üheksale Mohni meeskonnaliikmele. Ühte meeskonnaliiget esindas tseremoonial sugulane. Viis Mohni meeskonnaliiget on praeguseks surnud ning Prantsusmaa saadik andis nende sugulastele üle postuumsed aurahad.

Tseremoonial osales ka kaks Vahemerel päästetud prantslast.