On selgunud, et niisugust rasket haigust põeb Eestis peale Varvara veel üks väike tüdruk ning ühisel otsusel Varvara emaga on lastefond asunud abistama ravimite ostul ka teda, teatas SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond.

Varvara ja Irina vajavad toetust, et tagada neile vajalik pidev ravi. Harvaesinev immunoloogiline defekt põhjustab neile kahele lapsele erinevaid ohtlikke tervisehäireid.

Kui organismil puudub võime võidelda seeninfektsiooniga, siis tekivad infektsiooni ägenedes naha, küünte ja siseorganite kahjustused. Möödapääsmatud on pidevad haigust allasuruvad ravitsüklid. Ravi käigus tekib ravimresistentsus – organism harjub kasutatava preparaadiga ega parane enam selle toimel. Et lapse heaolu saaks taastada, tuleb aeg-ajalt arsti otsusel rohtusid vahetada. Toimivad ravimid on väga kallid ning Haigekassa neid ei kompenseeri.

Lastefond saab nüüd tänu heade inimeste annetustele kindlustada Varvarale ja Irinale võimalikult pikaks ajaks vajalikud rohud.

”Mul on väga hea meel, et appi on tulnud suur hulk püsiannetajaid – mõnele tervisega hädas olevale lapsele möödapääsmatud kaua kestvad ja kulukad ravikuurid vajavad pidevalt rahalist toetust. Just püsiannetajate olemasolu annab kindluse, et lastefond suudab aidata ka edaspidi. Aitäh headele inimestele!”, ütles lastefondi juhataja Küllike Saar.

SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on asutatud 2000. aasta sügisel 26 eraisiku poolt.

Praeguseks juba ligi kümme aastat tegutsenud fond ond kogub raha, et jätkuvalt toetada laste ravimise tingimuste parandamist Tartu Ülikooli Kliinikumis.

Headel inimestel on võimalik sobiv toetussumma kanda SA TÜ Kliinikumi Lastefondi pangakontodele.
Lastefondi kontod on:
221015828742, Swedbank
10220014910011, SEB
334408530000, Sampo