Küsimus on kuni neljas miljonis puuduolevas kroonis, mis projekti korraldaval MTÜ-l EFA 2010 on Tallinna linnalt siiani saamata, kusjuures ilma Tallinna linna ja kultuuriministeeriumi varasemate garantiikirjadeta ei oleks seda sündmust saanud Eestis korraldadagi, kirjutab Eesti Päevaleht.

Auhinnagala korraldajad on oma eelarvet vähendanud kokku juba üheksa miljoni võrra. „Kui EFA 2010 eelarve kolm aastat tagasi kinnitati, oli see 27 miljonit krooni, sealt edasi kahandasime summat 21 miljonile kroonile, mis oleks olnud täiesti normaalne eelarve. Nüüd oleme maandunud 18 miljoni krooni peale," selgitas Tiina Lokk.

Praeguse seisuga on Loki andmetel andnud seitse miljonit kultuuriministeerium ja 5,8 miljonit Tallinna linn. Kultuuriministeeriumilt on võimalik veel üks miljon saada, samuti on olemas miljon Eesti kultuurkapitalilt ja miljon EAS-ilt.

Puuduolevad neli miljonit peaks tulema Tallinna eelarvest, sest vastavalt kokkuleppele pidid linn ja ministeerium rahastama üritust Loki sõnul võrdselt. „Ilma täiendavate miljoniteta linnalt ei tee me seda üritust ära," märkis Lokk. „Loomulikult võime pakkuda vastuvõtul kamakäkke ja kilu, aga kui kogu üritus viletsalt korraldada, tekib küsimus, miks üldse miljoneid selle alla panna."

„Me loodame, et saame puuduvad kolm-neli miljonit krooni Tallinna sügisese lisaeelarvega," ütles Lokk, kelle sõnul see summa tagaks väga hea programmi, mis jättis reedel Tallinnast lahkunud filmiakadeemia produktsioonimeeskonnale vapustava mulje. Solarise keskuses korraldatav auhinnagala peaks jõudma enam kui poolesaja riigi televaataja ette.

Sihtasutuse Tallinn 2011 juht Jaanus Mutli lausus, et tema raha puudumise väitega nõus ei ole.  „Esiteks ei ole selle ürituse eelarve nii detailselt veel paigaski, et saaks rääkida puuduolevatest miljonitest," ütles Mutli ja lisas, et tema hinnangul on eelarvet küll veel võimalik kärpida. „Osa ridu on eelarves veel väga hägused ja vajavad täpsustamist. Tegelik selgus saabub ühe-kahe kuu jooksul."