Arupärimine "Tiigrist, ilvesest ja jänesest" sündis seetõttu, et riigikogu Keskerakonna fraktsiooni liige Heimar Lenk oli saanud innustust peaminister Andrus Ansipi tunnustusest. "Eelmine kord, kui peaminister esines meie ees siin saalis, siis ta hindas kõrgelt humoorikaid küsimusi," sõnas arupärija. "Meil on minister proua Jänes, meil on president härra Ilves, meie lipul on lõvid ja nüüd lisandub meie riigi sümboolikasse härra Ansipi poolt pakutud tiiger. /---/ Ja küsimus oleks selline härra peaminister: laiem avalikkus ei ole teie ettepanekust, et Eestist saaks Skandinaavia tiiger, nii väga laialt kuulnud ehk tutvustaksite oma ettepanekut täna pisut põhjalikumalt?"

Peaminister vastas, et sissejuhatus oli muidugi paljulubav. "Aga tavaliselt on niiviisi, et esimest korda, kui midagi olulist sünnib, siis on see ajalugu, aga teist korda on ta farss. Nii et nende naljadega, mis tulevad väga tõsise pingutuse läbi, ei maksaks väga pingutada. Aga see soovitus on selline, mida ei pea eriti kuulda võtma," sõnas Ansip.

Infotunni lõpetas sotsiaaldemokraat Mark Soosaar, kes sõnas: "Et tänane infotund oleks raamitud kunstipäraselt, ma tahaksin kõigepealt tänada juhatajat, kes Küprosel teatas, et opositsioon ei asu kosmoses. Minu küsimus aga on suunatud peaministrile. Ma tahaks küsida, lugupeetud peaminister, kas te ikka olete ufo või ei ole."

"Mis te ise arvate?" kostis riigikogulaste naeru saatel peaminister.