“Täidame prügikastid leiva, saia ja pirukatega. Pakume talutoitu, mis on tehtud materjalist, mille linnainimene ära viskab. Märksõna on säästlikkus. Juuksur Taimi Kosenkranius on kohal, et lõigata soovijail juukseid ja ajada habet,” rääkis Soosaar.

Pilet majja maksab viis krooni, majas sees on kõik tasuta. “Näitusesaalis on laual kruubipuder, praetud kartuli- ja kaalikakoored. Viimased on üsna maitsvad. Tallinna restoranid pakuvad selliseid roogi nime all “Vabadusele mõeldes”,” selgitas Soosaar Pärnu Postimehele.

Rahvas saab juua teed ja kohvi, haugata kõrvale pirukat. Riided, jalanõud, raamatud, käekotid ja lauanõud, mis on saali põrandal, võib külastaja koju viia.

Uue kunsti muuseumi söökla kokk Viivi Kuusik ütles, et ta ei ole veel praetud kartuli- ja kaalikakoori söönud, küll aga on kuulnud, et need maitsevad. Soosaare andmetel kestab rahvapidu muuseumis kella kaheni päeval.

Pühapäeval täieneb näituse teise Eesti osa Mart Taevere videofilmiga “Geoloogid”, samaaegselt jookseb näituse esimese Eesti boksis keset saali video eelmise presidendi Lennart Meri kätlemisest väljavalitutega. “Esmaspäevast on uus video Arnold Rüütli vastuvõtuga Toompeal,” märkis Soosaar.

Kuni 1. märtsini lahti oleval näitusel “Kaks Eestit. Printsi ja kerjuse mäng” paikneb ümber nn rikaste boksi teine Eesti oma humanitaarabi riidekuhilate, jalatsite, prügikastide ja muu masendavaga.