Rääkides nelja suurema panga eile avaldatud uudisest, kus plaanitakse ühtset sularahaautomaatide süsteemi, tuletas Sulev Vedler meelde aega, mil teda internetipangaga ühinema meelitati ning kinnitati, et internetipanga kasutamine on tasuta. Hiljem aga selgus, et pole see nii tasuta midagi. Seega kahtlustavad ajakirjanikud, et küllap väänatakse tulevikus ühtsetest sularahaautomaatidest raha välja võtmisel ka teenustasu juurde.

“Mulle ei meeldi see pankade käitumine, kus tasahilju kogu aeg midagi juurde keevitatatkse,” nentis Vedler.

Lauri Hussari sõnul on ühtse sularahautomaatide süsteemi taga emapangad, kellel on Rootsis vananenud sularahaautomaadid, mis ei tunnista kiipkaarte. Swedbank ja SEB peavad sularahaautomaadid välja vahetama ning sellega seoses plaanivad nad teha ühishanke nii Rootsis kui ka Baltikumis.

Vedler tuletas ka meelde, et ühest pangast teise ülekannet tehes peab klient maksma kuus krooni, kuigi ülekanded käivad läbi keskpanga, mis võtab pankadelt tasu vaid 50 senti. Pangad põhjendavd suurt tasu aga turvalisuseprobleemidega.

“Pank võtab üldse järjest vähem vastutust internetipanga turvalisuse eest,” arvas ka Külli-Riin Tigasson, tuletades meelde ka paroolikaartide varsti kasutuks muutumist.