Kuslap oli kohtusse tulles silmnähtavalt ärritatud. "Nüüd ma saan aru, et elan demokraatlikus õigusriigis," poetas ta teda pildistama kogunenud meediale.

Kuslapit süüdistatakse selles, et ta 3. aprillil Tallinnas Sõpruse puiesteel ühes korteris lärmajaid korrale kutsudes lõi ukse vahele noormehe sõrme.

Kriminaalkurjategijaks tembeldatud rahva lemmik ise kinnitab, et tegu oli õnnetusega ja kedagi vigastada ta ei tahtnud. Seda, et poiss viga sai, kuulis mees alles mitu päeva hiljem just ajakirjanikult.

Kuslapi kaitsja sõnul oli alaealine kannatanu õnnetuse toimumise ajal 0,28promillises alkoholijoobes. Noormeest ennast täna kohtusaalis polnud.

Kohtuasi lahendati kokkuleppemenetluses. Prokurör taotles Voldemar Kuslapile trahvi 6975 krooni pluss 6000 krooni sundraha. Kannatanud noormees nõudis tsiviilhagis 50 000 krooni. Sellise karistuse kohus ka määras.

Kui ajakirjanikud temalt kohtusaalis kommentaari küsisid, ütles ta, et ta parema meelega ei näeks saalis meediat.

Praegu tunneb laulumees, et meedia on ta seadnud ühele pulgale mõrtsukate ja vägistajatega. Ta on kogu juhtumist löödud ja nördinud. Siiski näisid kohale tulnud ajakirjanikud pigem vanameistrile kaasa elavat ja teda toetavat.