Moskva kesklinna toodi täna üle Venemaa bussidega kokku üle 70 000 noorteühenduse Naši liikme, kes olid kõik riietatud ühtemoodi armeerohelistesse särkidesse ja kandsid punasekirjalisi lippe. Lavalt meenutati pidevalt noortele, et nad ei varjaks oma särke jakkide alla ning oleksid rõõmsad ja entusiastlikud. Esialgsetel andmetel lubati koguda kuni 65 000 noort, kuid tegelikkuses tuli kohale veidi enam, arvasid ürituse korraldajad. Igatahes mattus nende alla kogu lai akadeemik Sahharovi prospekt alates Sadovaja ringist kuni Leningradi vaksalini.

Massimeeleevalduse peamiseks eesmärgiks oli mälestada Suure Isamaasõja veteranide saavutusi ja kutsuda noori üles neid salvestama. Kohale oli kutsutud ka medalitega kaunistatud eakaid, kellele jagati Georgi lindikese otsa riputatud padruneid. Veteranid (mõned neist üsna nooruslikud) pidid siis omakorda riputama selle padruni našisti kaela, et viimasel oleks ikka meeles tema sõjamälestusi üles kirjutada või lindile salvestada.

“Iga kord, kui te seda padrunit vaatate, meenutage oma lubadust nende mälestusi koguda. Kui tunnete, et te ei jaksa seda teha, siis küsige veteranide käest, kuidas seda padrunit õigesti kasutada, kuidas nemad seda padrunit kasutasid, kuidas samasugused padrunid meie hea elu nimel õiges suunas lendasid,” kõlasid suurelt lavalt juhised.

Teiseks eesmärgiks oli võidelda väidetavate ajaloo võltsijate vastu. Koguti nn võltsijate raamatuid, et neid siis saata Venemaa opositsiooni esindajatele nagu Garri Kasparovile ning Eesti presidendile Toomas Hendrik Ilvesele ning Gruusia riigipeale Mihheil Saakašvilile. Peamiselt tõid našistid kogumispunkti Viktor Suvorovi teoseid. Osa neist olid üsna kapsaksloetud välimusega ja nii mõnigi järjekorras seisja sirvis neid. Lavalt peetud kõnedest võis mõista, et need raamatud pärinesid kooliraamatukogudest. Samas kleebiti kinni postkaste kirjadega: ajaloo võltsijale Toomas Hendrik Ilvesele, või ajaloo võltsijale Garri Kasparovile.

Našistide meeles Teine maailmasõda kestab seni, “kuniks ilmuvad lood, kus suure sõja võitjaid, punaarmee veterane, üritatakse asetada samale pulgale hitlerliku Saksamaa eest võidelnutega”.