Valner leidis, et inimeste rahulolematus nende poliitiliste valikutega, mis meil praegu on, on väga suur. “Lihtne on saavutada ühist rahulolematust, et me tahaks midagi muud,” arvas ta etendust kommenteerides, leides samas, et raskeks läheks aga selle ühisosa leidmine, mida inimesed saavutada tahaks.

Ajakirjanikud leidsid, et Eesti poliitiline olukord on skisofreeniline ning uusi tulijaid poliitimaastikule kardetakse. Räägiti ka kuuldusest, et NO99 teatri tegemistest lähtuvalt olevat riigikogu poliittehnoloogide peades välja töötamisel eelnõu, mis keelaks uue partei loomise kuus või üheksa kuud enne valimisi.

Inimestele, kes pole praeguse poliitikaga rahul, tuleks luua uus väljund, mida näitas väga selgelt ka Indrek Tarandi suur võit eurovalimistel, arvasid saates osalenud.

“Skisofreeniline on juba see, et me uut tulemist halvustame,” arvas Valner ning kiitis, et Res Publica omaegse tulemisega tuli Eesti poliitikasse mitu head ja uut poliitikut.

"Rahva teenrite" arvates kardavad väljaspoolt tulevat kriitikat eelkõige poliitikud, kes hakkasid ründama ka kirikutegelasi, kes julgesid arvustada Eestis valitsevat poliitikultuuri. “Lugege Eesti põhiseadust,” soovitas Hussar, et kõikidel inimestel on õigus oma arvamusele, on nad siis kirikutegelased või tavainimesed või poliitikud.