Lea räägib, et esimese lapse sündides tuli tal oma elustiili muuta, sest pidi siis ruttu suureks saama. "Otse 19-aastasest lapsest 20-aastaseks emaks," räägib ta, et kõige keerulisem selle juures oli  lapsele söögi valmistamine. "Kuna ma ise väga väheseid toite sõin, ei osanud ma süüa teha. Võtsin siis oma ema kõrvale ja palusin, et ta õpetaks.
"

Lea, mida tähendab Sinu jaoks emadus?
Minu jaoks on see sõnuseletamatult ilus tunne, mis on õpetanud mulle kõige paremini seda, milline isiksus minu nahas tegelikult elab. Minu õnn, et sain seda tundma juba aastaid tagasi, nii kui teismelise maailmast välja astusin. Just minu poeg on minu isiksust kõige rohkem kujundanud, sest ta on olnud minu kõrval just sel ajal, kui ma end tundma õppisin ja kuna ma olen teda 3-aastasest peale üksi kasvatanud, oleme pikka aega olnud teineteisele suureks toeks.

Milline on Sinu jaoks ideaalne emadepäev?
Emadepäeva juurde käib kindlasti üks hea omatehtud tort, olenemata siis sellest, kas ma küpsetan selle oma ema jaoks, mõne teise ema jaoks või hoopis iseenda kui ema jaoks. Olen lihtsalt üks suur maiasmokk ja mulle jubedalt meeldib torti teha. Siis on hea kui selleks on ka piisavalt ilus põhjus. 

Lea Liitmaa

Millal on Sinu arvates õige aeg emaks saada?
Füüsiline vanus on väga suhteline, seega pole võimalik vanust numbriliselt määratleda. Selle tunneb igaüks ise ära. Ja kui seda tunnet ei tulegi, võib-olla siis polegi mõtet seda vägisi luua. Kuigi minu esimene laps otsustas ise, millal ta siia maailma tuleb, olin selleks valmis ja nautisin iga silmapilku koos temaga. Olin temast nii suures vaimustuses, et ei tahtnud teda hetkekski sülest panna.

Milline on Sinu side veel sündimata lapsega?
Samasugune nagu eelmiste lastegagi. Eks ta ole ühest küljest hetkel kõige olulisem, sest ta on ju kõige väiksem ja tema eest tuleb hoolitseda teistmoodi kui teiste eest, läbi iseenda :)

Kas teisele tütrele on nimi ka juba välja mõeldud?
Ja loomulikult. Kuna ta on juba tegelikult nii kaua olemas olnud, siis peab tal ka nimi olema. Sel, kas ta on alles minu kõhus või juba sündinud ja oma voodis, pole ju vahet. Suhtlen temaga ju kogu aeg ikka samamoodi. Ja kuna nimi on inimese jaoks siiski väga oluline, läks selle leidmise ja heakskiitmisega ka üsna palju aega. Lõpuks leidsime nime mis kõigile meeldis ja mille ka beebi ise heaks kiitis.

Kuidas saab poeg Robi läbi pisikese õe Jasmiiniga?
Robi on olnud meile väga suur abi, sest alati on kodus keegi, kes kasvõi korra saab Jasmiini valvata. Robi endaga mul selline võimalus puudus. Eks ta muidugi vahel pirtsutab ka teismelise moodi kui paha tuju on ja talle selline ülesanne pannakse, aga üldjuhul on ta mingil kummalisel kombel alati nõus teda valvama kui vaja. Samas ega ma niisama kunagi Jasmiini kellegi hoolde ei anna ka, sest ei raatsi neid ilusaid sekundeid kellelegi niisama ära kinkida. Ikka ainult siis kui väga vaja.

Lea Liitmaa

Mis on kõige armasam üllatus, mis lapsed Sulle emadepäevaks teinud on?
Kõik üllatused on minu jaoks kõige armsamad, sest nad on ju minu laste tehtud. Kuigi Jasmiin pole mulle veel midagi meisterdanud, siis Robist on mul 16 aasta jooksul kogunenud suur hulk meisterdatud asju. Näiteks erinevad kaelakeed, mis ta on lasteaias meisterdanud. Või näiteks puust potialus, mille ta koolis tööõpetuse tunnis tegi.

Kuidas ise oma ema meeles pead. Kuidas nägid emadepäevad välja Sinu lapsepõlves?
Eks ikka lillede ja sooja kallistusega. Ja kui võimalik, siis pakun talle midagi maitsvat kah. Päris varasest lapsepõlvest ma emadepäeva ei mäleta, sest tol ajal vist emadepäevi ei peetudki. Pealegi oli mu ema kogu aeg laeva peal tööl ja käis kodus ainult kolmapäeviti, seega poleks ma teda niikuinii ühelgi emadepäeval näinud.

Kas emadepäeval peaksid ka emad oma lapsi erilisemalt meeles pidama või neid kuidagi üllatama?
Muidugi! Emadepäev on ju ikka nii emade kui nende laste päev. Pealegi on meil kõigil emad. Ka neid emasid, keda enam meie hulgas pole, saab sel päeval meeles pidada.

Mis roll on meestel emadepäeval?
Ka kõikidel meestel on emad, keda meeles pidada. Meeste kui isade roll on emadepäeval väga oluline, sest nemad on need, kelle ülesanne on oma lastele õpetada, kuidas emadepäeval emasid meeles pidada. Väiksed ju veel ise ei oska ja pisut suurematel võib oma ideede ellu viimisel abi vaja minna.

Kas oled laste saades oma elustiili oluliselt muutma pidanud?
Elustiili pidin muutma ainult siis kui esimese lapse sain, sest pidin siis ruttu suureks saama. Otse 19-aastasest lapsest 20-aastaseks emaks. Kõige keerulisem selle juures oli ilmselt lapsele söögi tegemine, sest kuna ma ise väga väheseid toite sõin, ei osanud ma süüa teha. Võtsin siis oma ema kõrvale ja palusin, et ta õpetaks.

Lea Liitmaa

Milline suhe on Sinu lastel Sinu muusikaga?
Oma kahelt pisikeselt seda ma veel ju küsida ei saa. Selleks, et Robi minu muusikast ehk selle põhiolemusest aru saaks, on ta ilmselt veel liiga noor. Küll aga saab ta väga hästi aru muusikategemise põhiprintsiipidest.

Millest naine loobub emaks saades ja mida ta võidab?
Kuna mina pole pidanud millestki loobuma, siis ma usun, et ka teised naised ei pea millestki loobuma. Emadusest on võimalik ainult võita. Seda, mida emadus naise ellu toob, on sama võimatu kirjeldada kui armastust. Seda peab tundma! Mis tunne on omaenda lapsele silma vaadata ja mida kõike on sealt võimalik leida! Seda peab kogema! Igatahes üks, mis kindel, midagi ilusamat pole maailmas olemas!