Konsul Tiina Joksti sõnul ei ole tegemist erandjuhtudega, vaid tema poole saatkonda on pöördunud juba paljud noored naised, kellel on selle pärast probleeme tekkinud, kirjutab Eesti Päevaleht.

„Kahetsusväärselt on juhtumeid, kus tegemist mitme lapse emadega, samuti on taolisi abiellujaid rohkem maapiirkonnast pärit naisterahvaste või väga verinoorte neidude hulgas,” tõdes Jokst.

Fiktiivsete abielude massiliseks muutumise põhjus on selles, et Kreekas mullu kevadel vastu võetud kohtulahend annab illegaalsetele immigrantidele suurema võimaluse saada elamisluba, kui nad on abielus EL-i kodanikuga. Küprosel peab olema abielus kuus kuud, et saada migratsiooniametist EL-i kodaniku pereliikmekaarti.

Enamasti pole tüdrukutel olnud aimugi, millega nad riskivad, näiteks saab eurooplasega abiellunud immigrant teistesse EL-i riikidesse sõita üksnes koos abikaasaga või abikaasa juurde.

Sellepärast ei ole abielu eest raha maksnud illegaalsel immigrandil loomulikult mingit soovi pärast kaht kuud abielu vastastikusel kokkuleppel lahutada ning naisi, kes soovivad lahutust, on hakatud hoopis kõikvõimalikul moel ähvardama.

„Tütarlapsel läheb aga läbi kohtu selle taotlemine oluliselt rohkem maksma kui abielu eest saadud raha,” selgitas konsul.