Tollane Soome pealäbirääkija ja väliskaubandusminister Pertti Salolainen mäletab oma Kreeka kolleegi enam kui hästi, kirjutab Ilta-Sanomat.

„Pangalose üldine suhtumine oli nii häbematu, et osa meie läbirääkijatest oli valmis läbirääkimistesaalist lahkuma. Mina teatasin, et me ei lahku. Probleeme oli ainult Pangalosega. Tema kummalise stiiliga ei harjunud ma kunagi,” rääkis Salolainen.

Ilta-Sanomat kirjutas 1994. aasta märtsis Pangalose räigetest väljaütlemistest, viskijoomisest ja väljapressivast stiilist.

Pangalos kutsus soomlasi venelaste tallalakkujateks, käsutas neid ja oli talumatu läbirääkimispartner 40 tundi kestnud maratonkõnelustel.

Pangalos on praegu Kreeka asepeaminister. Nüüd anub Kreeka teistelt eurotsooni riikidelt abi. Enam kui miljardi euroga on valmis toetama ka Soome.

„Ma ei ole kahjurõõmus,” ütles Salolainen. „Mul on kahju, et Kreeka on hädaolukorras. Oleksin tahtnud nüüd olla Pangalose vastaspooleks läbirääkimistel abipaketi üle. Oleksin võinud olla sama häbematu kui tema siis.”