“Näitlejad on harjunud hommikul proovi tegema ja õhtul etenduses mängima, seal pole mingit vahet, kas ta teeb suurkogu või mõne lavastuse proove. Mõne väikse kammerliku saali lavastuse ettevalmistusproov võib näitleja jaoks olla veel raskem ja nõuab suuremat kontsentreerumist,” selgitas Toompere Delfile.

“Meil on kõik suhteliselt tavapärane, välja arvatud meediahuvi, mis on suurenenud mitmesajakordselt. Teatri vastu on huvi meeletu, aga me ei kurda.”

Juba järgmisel nädalal on kogu teatripere Saku suurhallis proove tegemas. “Lavastuses esinevad kõik NO99 teatri näitlejad, välja arvatud Mirtel Pohla. Kaasatud on ka külalisnäitlejad, kelleks on Kristel Leesmend ja Liina Vahtrik,” rääkis Toompere.

Parteikontorites on sahistatud, et NO99 poliitetendus “Ühtne Eesti” on mõned lepingud ebaausal teel saanud. “Me avalikustame kõik oma suurkoguga seotud kulutused. On olnud igasugu jutte ja need vajavad selgitamist. Me oleme riigiteater, me ei varja midagi,” lükkas Toompere kuulujutud ümber.

Nii alustati välireklaamide ostmisel läbirääkimisi täiesti tavareklaamihindade alusel. “Praegune hetkeseis on selline, et reklaamihinnad on väga erinevad ja kõik sõltub läbirääkimisoskustest. Kultuurile on tihtipeale pakkunud soodsamaid hindu, aga iga projekti puhul eeldab see konkreetseid läbirääkimisi. Tasuta ei ole me midagi saanud,” kinnitas Toompere.

NO99: sõbrahindadest pole juttugi

Ka NO99 teatri tegevjuht Kaarel Oja ei mõista, kust jutud sõbrahinnaga Saku suurhalli rendist alguse on saanud. “Meil on küll kokkuleppehind, aga see on võrdlemisi suur, me rendime ju Saku suurhalli viieks päevaks.”

Oja möönab küll, et ta ei tea, mis hindadega tavaliselt Saku suurhalli renditud on, kuid ta ei usu, et teatrile oleks suuri soodustusi tehtud. “Saku suurhall sai renditud ammu enne seda, kui avalikkus teada sai, mis seal täpselt korraldame. Nii et suhteliselt võimatu oleks olnud saada emotsioonidele apelleerides mingit märkimisväärset sõbrahinda,” ütles ta.