"Magmat purskaval Marsili vulkaanil on haprad seinad, mis võivad kokku kukkuda," ütles Enzo Boschi päevalehele Corriere della Sera, vahendab AFP.

Napolist 150 kilomeetrit edelas asuv Marsili vulkaan on kolm kilomeetrit kõrge. Kirjutatud ajaloo jooksul ei ole ta veel pursanud. Vulkaan on 30 kilomeetrit lai ning selle kraater asub umbes 450 meetrit Türreeni mere pinnast allpool.

"See võib isegi homme juhtuda," märkis Itaalia Geofüüsika ja Vulkanoloogia Instituudi president Boschi. "Meie viimane uuring näitab, et vulkaani struktuur ei ole tugev, selle seinad on õrnad ja magmakamber on suur," ütles ta. "Kõik see räägib meile, et vulkaan on aktiivne ja võib hakata purskama iga hetk."

"See viib tugeva tsunamini, mis võib tabada Kampaania, Kalaabria ja Sitsiilia rannikut," ütles Boschi. "Seinte kokkuvarisemine päästab valla miljoneid kuupmeetreid materjale, mis on võimelised põhjustama väga tugeva laine."

Samal ajal kui näitajad, mis on kogutud, on vulkanoloogi kinnitusel täpsed, on võimatu teha prognoose. "Oht on tõeline, kuid seda on raske välja arvutada," märkis Boschi.