"Teatavasti on Prantsusmaa ka presidendi tasemel andnud mõista, et müügiks on üksnes laeva kere ilma juhtimissüsteemide ja relvastuseta," kirjutab Mihkelson oma blogis.

"Täna teatas aga Venemaa kindralstaabi ülem Nikolai Makarov, et Moskva on huvitatud jällegi vaid täisrelvastuses laeva ostust. Tõsi, helikopterid on Venemaa nõus ise lisama.

Kui see on mõlema poole seisukoht, mis ei muutu võimalike läbirääkimiste käigus, siis on raske ette kujutada tehingu toimumist. NATO ühtsuse ning hea tervise seisukohalt on tegelikult oluline, et see tehing jääkski vaid virtuaalseks sooviks," märkis Mihkelson.

Venemaa president Dmitri Medvedev külastas märtsi alguses Prantsusmaa pealinna Pariisi, kavatsusega tellida Prantsuse laevaehitajatelt kuni neli võimsat sõjalaeva.

Mistral-klassi sõjalaeva veeväljasurve on 21 300 tonni, suurim kiirus kuni 18,8 sõlme ja sõidukauguseks on 19 800 miili. Alus võib võtta pardale 16 rasket või 35 kerget helikopterit, tehnikat maaväe transpordiks, dessantkaatreid ja 450 kuni 900 sõjaväelast.

Ükski NATO riik pole sellise tähtsusega sõjatehnikat varem Venemaale müünud. Prantsusmaa väidab, et Mistral on vaid veidi enam kui kaubalaev ning Moskvaga tuleb arendada partnerlussuhteid.