Eestimaa Looduse Fondi (ELF) juhatuse esimees Jüri-Ott Salm ütles Kuku raadio "Äratajale", et Tartu linna küsimus on õigustatud, kuid Raadil ei ole ainult "Teeme ära" prügi. Salm ütles, et "Teeme ära" ajal kogutud prügi on üks kümnendik Raadile toodud prügist.

Salm lisas, et prügi on kogunenud sinna mitme aasta jooksul OÜ Utileek Lõuna tegevuse tulemusel. Salm ütles, et kõik märgid näitavad, et Utileek ei tegele Raadil prügi käitlemisega, erinevate asutuste ja organisatsioonide nõudmisi ignoreeritakse.

ELF juht märkis, et kui ettevõte pankrotti läheb, siis on Tartu vald ja Eesti riik silmitsi olukorraga, kus meil on väga suur illegaalne prügimägi, mille koristamine võiks hinnanguliselt maksma minna 8–9 miljonit krooni ja selle raha peab ilmselt välja käima riik.

Salm kinnitas, et "Teeme ära" korraldajad on riigi poole pöördunud ja loodetavasti on riigil võimalusi OÜ Utileek Lõuna korrale kutsumiseks. Fondi juht ütles, et riigi poolt on olnud ignorantsust. Ta märkis, et pärast kampaaniat toimus mitu ümarlauda, kus arutati käitlemisega ilmnenud probleeme, "Teeme ära" ettepanekud jäid vaid ettepanekuteks, ministeeriumid läksid oma muude tegevustega edasi.