Vene-Soome kaitsealasele koostööle pühendatud ühisel pressikonverentsil huvitas Soome ajakirjanikke rohkem, kas Vene sõjalaevad hakkavad kaitsma lähiajal Läänemere põhja rajatavat gaasijuhet Nord Stream.

Serdjukovi sõnul ei näe ta juhtmele mingeid tõsiseid ohte ja kaitset pakub Gazprom koos oma partnertitega ise, kirjutab Komsomoskaja Pravda Põhja-Euroopa väljaanne.

Juhul kui oht tekib, siis võidakse Vene kaitseministri sõnul paigutada Kaliningradi oblastisse uute, kuni 500-kilomeetris lennukaugusega  mobiilsete Iskander-tüüpi rakettide kompleksid. Hiljuti teatati, et need raketid tuuakse ka Eesti külje alla Luugasse.

Väljaanne märgib, et Soome oli viimane riik, mis andis heakskiidu Vene-Saksa gaasitoru ehitamisele mööda Läänemere põhja. Vaatlejate sõnul viivitas Soome vastuse andmisega teadlikult, et osutada sel moel Moskvale survet. Peaminister Vladimir Putin käis hiljuti Helsingis just selleks, et veenda Läänemere foorumil osalejaid toru ohutuses.

Vene ajaleht Kommersant väidab, et Soome ei andnud ehitusluba loomulikult tasuta - selle eest lubas Putin vaadata üle puidu tollitariife, millel on Soome tselluloosi- ja paberitööstusele väga suur tähtsus.