Tuhala Looduskeskuse juhataja Ants Talioja ütles Vikerraadio saates “Uudis+”, et aktsioon väljendab nelja valla, Kose, Kiili, Kohila ja Saku rahva muret, vahendavad
.

Talioja meenutas, et 1967. aastal pandi piirkonnas voolav Angerjõgi Tallinna veevarustuse huvides teistpidi voolama. Selleks lõhati kohati kolme meetri sügavune kraav, mille tulemusena alanes mitme Mahtra soos asuva järve veetase meetri võrra. Sama saatus tabas ka kuulsat Tuhala nõiakaevu ning paljud šahtkaevud jäid üldse kuivaks.

Talioja rõhutas, et protestiaktsiooniga on kiire, kuna maavarade arengukava on saadetud vabariigi valitsusse kooskõlastusele. Samas on aktivistid teinud ettepaneku moodustada Nabala karstialal üks suur maastikukaitseala, mille pindala oleks üle 5500 hektari.

Tuhala Looduskeskus MTÜ teatel “kasutatakse kaevandamislubade taotlemisel omapärast taktikat. Arendajate tellitud uuringutes ja keskkonnamõjude hindamistes vaikitakse teadlikult maha Nabala karstiala olemasolu, seal paiknevad maa-alused jõed, arheoloogilised mälestised ning piirkonda jäävad looduskaitsealad. Uuringutes kasutatakse põhjavee modelleerimist, mis loodusteadlaste arvates karstialal ei toimi.”

Lubjakivikarjääri vastu saab allkirja anda SIIN.