Sellise hinnangu andis raadios esinenud Plateau osariigi kuberneri nõunik Dan Manjang. Samas kohalikud õiguskaitsjad hindavad hukkunute arvuks 200 kuni 260, kirjutab briti ajaleht The Daily Telegraph.

Kokkupõrked algasid osariigi pealinna Josi lähistel pühapäeva öösel kui tungiti matšeetedega kallale kolme sealse küla elanikele. Enamik hukkunutest olid lapsed, naised ja vanurid, kes ei jõudnud põgeneda.

Nigeeria presidendi kohusetäitja Goodluck Jonathan käskis viia regionaalsed julgeolekujõud kõrgendatud lahinguvalmidusse, et blokeerida relvatarneid konfliktipiirkonda. BBC Newsi teatel patrullivad rünnaku ohvriks langenud külade piirkonnas sõdurid.

Rünnakutes osalemise eest on vahistatud 95 fulbe rahvusest moslemit. Nende ohvriteks on beromi rahvusest kristlased. Väidetavalt oli rünnak kättemaksuks jaanuarikuus toimunud ligi 500 moslemite tapmise eest.  

Analüütikute hinnangul pole aga vastastikuste pogrommide põhjuseks mitte religioossed vasturääkivused, vaid maapuudus: fulbed tegelevad valdavalt rändkarjakasvatusega, beromid on aga paiksed põllumehed.

Plateau asub Nigeeria keskosas: põhjapool asuvad moslemirajoonid, lõunas aga elavad kristlust tunnistavad hõimud, kes on säilitanud ka paganlikke elemente.