Fortune lendas Afganistani Helmandi provintsis Garmsiris lahinguväljalt haavatuid ära tooma, kui sattus Talibani rünnaku alla, parajasti, kui haavatuid kopterisse laaditi, kirjutab The Sun.

Kui Fortune kopteriga õhku tõusis, sai ta tabamuse. Kuul tabas kiivri esimest metalläärist, mida kasutatakse öönägemisseadme kinnitamiseks.

Kuul purustas kiivri ja tekitas Fortune’i silmade vahele haava. Piloodi pea sai tugeva löögi ja tekkis tõsine verejooks.

Järgmised kuulid tabasid Chinooki juhtimisseadmeid ja viisid rivist välja stabilisatsioonisüsteemi.

Vaatamata silmadesse voolavale verele suutis Fortune peatada suure helikopteri kontrollimatu pöörlemise ning lendas küljelt küljele kõikuva vigastatud lennumasinaga kaheksa minutit Camp Bastioni baasi.

Pärast maandumist viidi Fortune välihaiglasse.

Tegemist oli esimese korraga 9 aastat kestnud Afganistani sõjas, kui piloot õhus pihta saab. Ühe kõrge kuninglike õhujõudude allika sõnul oleks võinud juhtuda üks kõige hullemaid katastroofe kogu sõja jooksul.

„Kui kuul oleks pilooti tabanud millimeeter madalamalt, poleks kopteri pardal olnutel mingit ellujäämisvõimalust olnud. Ja kui piloot poleks nii oskuslikult tegutsenud, oleks tulemus olnud sama.”