Boeing 727-200 30 reisija seas oli ka õhutranspordi- ja turismiminister Abdul Rahman. Lennuliiklus teistesse riikidesse jäi sisuliselt seisma 1999. aastal, kui ÜRO Talibani valitsusele sanktsioonid kehtestas.

“See on imetore,” ütles Rahman Reutersi televisioonile. “Pärast kolme aastat on see esimene Ariana lend Kabulist New Delhisse.”

Lennufirmale Ariana on Talibani võimude hoolimatuse ja sõjategevuse tagajärjel järele jäänud vaid kaks lennukit. 50-kohaline Antonov-24 teeb kaks korda nädalas reise Kabuli ja Lääne-Afganistanis asuva Herati vahel.

Turvameetmed on ranged — politsei kontrollib kogu pagasi enne vastuvõtmist käsitsi läbi.

Ariana ametnikud ei osanud öelda, kui sageli hakkavad lennukid Indiasse lendamama. “Me ei ole veel sõiduplaani teinud,” ütles üks. “See oli erilend ja tagasi tuleb ta kolme päeva pärast.”

Nõukogude vägede Afganistanist lahkumisele järgnenud kodusõja ajal jätkas Ariana sõjategevusest hoolimata oma kaheksa lennukiga kodu- ja välismaiste lendude tegemist. Kui Taliban võimule tuli, peatati lennud Euroopasse ja vallandati lennufirma juhtkond. Enamik piloote pages välismaale.

Kuus lennukit purustati Talibani ja opositsioonilise Põhjaliidu lahingutes.

ÜRO tühistas jaanuaris USA algatusel 1999. aasta novembris lennufirmale kehtestatud piirangud.