Programmi „Infoühiskonna teadlikkuse tõstmine" programmijuht Agne Kivisaare sõnul on riigiportaal eesti.ee mõeldud kõigile Eesti elanikele, kel vaja riigiga suhelda. „Paraku ei tea paljud inimesed väljaspool pealinna veel riigiportaali võimalustest. Samas, maapiirkonnad ja väiksemad linnad on just kohad, kus portaali kõige rohkem vajatakse." 

Riigiportaali tutvustamiseks toimuvad Eesti linnades üritused, kus lisaks huvitavatele mängudele astuvad üles rahva lemmikud Tanel Padar ja Ivo Linna. Maakondlikule ringreisile antakse avapauk reedel, 8. jaanuaril Jõhvis, viimane üritus toimub 30. jaanuaril Rakveres. Lisainfot ürituste kohta saab kampaania lehelt aadressil www.eesti.ee/kampaania

Riigiportaali kampaania kutsub inimesi aktiveerima oma @eesti.ee e-posti aadressi, mis on ametlik suhtlusvahend riigi ja elaniku vahel. Agne Kivisaare sõnul on aadressi kasutamine mugav, sest see ei muutu elu jooksul ning sinna saavad kirju saata nii inimese sõbrad kui riik.

Riigiportaali tootejuht Ragnar Rattas soovitab inimestel alustada portaaliga tutvumist oma andmete üle vaatamisega erinevates riigi registrites. „Näiteks, nimede statistika päringuga saab inimene teada, mitu samanimelist inimest Eestis veel elab. Üks lihtsamaid elanikele mõeldud teenuseid on Euroopa ravikindlustuskaardi tellimine, kaardi saab tellida vaid paari hiireklikiga ning nädala jooksul tuleb see postiga tellitud aadressile," lisas Rattas. 

Riigiportaali teavituskampaania kestab terve jaanuarikuu. Lisaks ringreisile saab riigiportaali tutvustavat klippi näha telekanalites TV3, Kanal2 ning ETV. 

Riigiportaalil on ka oma kommuun populaarses suhtlusvõrgustikus Facebook, mille kaudu saavad võrgustiku kasutajad eesti.ee uuendustega kursis olla. 

Ringreisi ajakava:

  • 8. jaanuar kell 16.00 - Jõhvi (Jewe keskus)     
  • 9. jaanuar kell 12.00 - Paide (Maksimarket)     
  • 15. jaanuar kell 16.00 - Tartu (Kaubamaja)     
  • 16. jaanuar kell 12.00 - Valga (Rimi Hüpermarket)     
  • 21. jaanuar kell 16.00 - Pärnu (Port Artur 2)     
  • 22. jaanuar kell 12.00 - Kuressaare (Auriga keskus)     
  • 28. jaanuar kell 16.00 - Võru (Kagukeskus)     
  • 30. jaanuar kell 12.00 - Rakvere (Põhjakeskus)  

Teavituskampaania toimub Euroopa Liidu struktuurifondide programmi „Infoühiskonna teadlikkuse tõstmine" raames, mida rahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.