Mees on elanud Soomes pikemat aega. Kahtlusalune liikus arvatavasti ringi musta BMW-ga numbrimärgiga RYH-488, teatab Soome politsei.

Helsingi kohtu teatel on Ibrahim Shkupolli nimeline mees varem süüdi mõistetud tulirelvaseaduse rikkumise eest 2007. aastal. Karistuseks määrati talle trahv 20 päevapalga ulatuses. Shkupollil oli 18 9-millimeetrise püstoli padrunit, mille politsei konfiskeeris, vahendab YLE Uutiset.

Ka Espoo kohus on Shkupolli tulirelvaseaduse rikkumise eest süüdi mõistnud. Samuti on talle Espoo kohtu teatel määratud lähenemiskeeld.

Shkupolli elas Iltalehti andmetel naisega koos 18 aastat.

Mehe lähenemiskeeld naisele kehtis ka viimase töökohal Sello kaubanduskeskuses. Lähenemiskeeld määrati aprillis ja see pidi lõppema järgmise aasta aprillis.

Shkupolli on Aamulehti andmetel Kosovo albaanlane, kes saabus Norra kaudu Soome 1990. aastal. Ta paigutati Mikkeli vastuvõtukeskusesse, kust ta siirdus elama Espoosse.

Juba 1990. aastate alguses oli tal soomlannast naistuttav, kes ongi üks kaubanduskeskuse tragöödia ohvritest. Shkupolli oli Aamulehti teatel hiljem soomlannast lahku läinud ja abiellunud albaanlannaga, kellega tal oli ka ühiseid lapsi. Kogu pere elab Soomes.

Lisaks naisele ja lapsele elavad Soomes ka Shkupolli vanemad ja vend.

Kinnitamata andmetel on tulistamise taustal armukolmnurk. Shkupolli muutis väidetavalt armukadedaks endise soomlannast naistuttava uus suhe.