29. detsembri seisuga on tervisekaitseinspektsiooni nakkushaiguste laboris uuritud 1817 proovi uue gripi tekitaja suhtes. Alates maikuust on positiivse kinnituse saanud kokku 774 uue gripi A(H1N1) proovi, neist 728 oktoobrist gripihooaja algusest. Lahangu proove on uuritud uuele gripile 18-l korral, neist kümme on olnud positiivsed.

Epidemioloogiliste ja viroloogiliste andmete alusel võib öelda, et grippi haigestumise haripunkt on möödas, kuid haigestumine püsib kõikides maakondades suhteliselt kõrgel tasemel.

Tervisekaitseinspektsioon soovitab tungivalt gripvastast vaktsineerimist riskirühmadesse kuuluvatele isikutele. Riskirühmade vaktsineerimine uue gripi vastu aitab kindlasti kaasa haigestunute arvu vähenemisele ja gripi tüsistuste vältimisele.

Külmetushaigustesse jäämine on vähenenud

Pühadenädalal vähenes külmetushaigustesse jäämine koguni 45 protsendi võrra. Haigestunuid oli 3580, neist pea pooled olid lapsed.

Haigestumine on viimastel nädalatel vähenenud kõikides maakondades välja arvatud Hiiumaa, kus haigestunute arv on kasvanud 34% võrra. Haigestumise vähenemise põhjuseks võib tõenäoliselt pidada pühi ja alanud koolivaheaega.

Haigestumine Euroopas

Euroopa gripiseirevõrgustiku andmetel on haigestumuse intensiivsus kõrge Kreekas ja Bulgaarias. Ülejäänud 18 riigis hinnatakse haigestumise intensiivsust keskmiseks.

Haigestumise väikest tõusu on märgitud Bulgaarias, ülejäänud Euroopa riigid on andnud teada haigestumuse tempo langusest.

Vanusrühmade järgi on kõikjal enam haigestunuid kuni 15. aastaste laste hulgas.