«Mida suuremad keskused, seda suuremad maksud,» selgitab Õmblus ajalehes Pealinn üldist majandusloogikat. «Mida arenenumad riigid, seda kõrgemad maksud. Ja minnakse nendesse keskustesse ikkagi. Minnakse Londonisse ja Pariisi, mis siis, et seal on kallim. Seal on ikkagi parem ärikeskkond, mis paneb elu käima ja arendab käivet. Nagu börsil, kus head aktsiad on küll kallimad, aga ikka ostetakse.»

Tallinna müügimaksu kohta ütleb Õmblus, et ettevõtja küll maksab, aga saab sellest ka kasu. Linn maksab ettevõtjatele toetusi ja Tallinna elukeskkond on ahvatlevam kui ükski muu paik Eestis.

Majandusloogika ütleb, et sellest maksust tuleb natuke mõlema taskust – nii müüja kui ostja, kuna konkurents on siin reguleeriv jõud. «Ma võin ju selle maksu hinnasildile juurde kirjutada, aga kui konkurent kirjutab sinna vaid poole ning kümme minu klienti lähevad tema juurde üle, siis tuleb mul vaatama hakata.»

«Ettevõtjate tänane kartus on üle võimendatud,» märgib Õmblus. «Ettevõtjad ikka kardavad makse. Aga riigipoolse kaheprotsendilise käibemaksutõstmise puhul paanikat ju polnud, kui välja arvata see, et riik kehtestas oma maksutõusu tõesti ülepeakaela.»

Linna maks aga hakkab kehtima alles enam kui poole aasta pärast ehk kohanemisaega on piisavalt.