Varem teatati, et ööklubis Lonkav Hobune toimunud plahvatuses hukkus 15 inimest, kuid number on nüüdseks juba oluliselt suurenenud, vahendavad lenta.ru ja RIA Novosti. Tõenäoliselt pole ka praegused hukkunute ja vigastatute arvud lõplikud, sest osa haiglasse viidud inimestest on väga tõsiselt vigastatud.

Esialgsete andmete kohaselt kärgatas plahvatus kohaliku aja järgi kella 23.15 paiku. Ööklubi on mõeldud 450 külastajale.

Sündmuspaigale saabus 20 päästekomandot ja 120 vabatahtlikku päästjat. President Dmitri Medvedevi ülesandel saabusid kohale ka erakorraliste olukordade minister Sergei Šoigu, tervishoiu- ja sotsiaalarengu minister Tatjana Golikova ning siseminister Rašid Nurgalijev.

Esialgsete andmete kohaselt suri enamus hukkunutest pärast plahvatust tekkinud vingugaasi ja rahvamassis puhkenud muljumise tagajärjel.

Võimuesindajate kinnitusel ei olnud tegu terrorirünnakuga, vaid saatuslikuks sai see, et pürotehnika kasutamisel ning ööklubi töökorralduses ei järgitud ohutusnõudeid. Kriminaalasi on algatatud paragrahvi järgi, mis käsitleb tuleohutusnõuete rikkumist, teatas RIA Novosti. Samas ei välista uurijad täielikult versiooni, et kellegi kuritahtlik käsi võis kurvale sündmusele kaasa aidata.

Enamik hukkunutest olid noored inimesed — ööklubi töötajad ning nende sugulased ja sõbrad, kes koos asutuse sünnipäeva tähistasid.

Tunnistajate jutu kohaselt oli ilutulestikust alguse saanud põleng kiire ja ootamatu ning tõi kaasa hingematva vingu. Kuna paanikas inimestel polnud selge, kuidas täpsemalt hoonest väljuda, tekkis ka rüselus. Peamiseks surmade põhjustajaks kujunes aga vingumürgitus.

Sündmuskohal valitses õõvastav meeleolu — õhus oli ülimalt vastik hais ning ööklubis helisesid kümned mobiiltelefonid, mille omanikud ei pruukinud enam elavate kirjas olla. Kõrvalasuvatesse hoonetesse paigutati nii päästetuid kui ka nende lähedasi, inimestele osutati psühholoogilist abi.