„Ott Speek reprodutseeris ja levitas piraatkoopiaid nii tarkvarast kui Sony PlayStation 2 mängudest, aga samuti filmidest ja harvematel juhtudel muusikast,“ selgitas Eesti Autoriõiguste Kaitse Organisatsiooni tegevjuht Erik Mandre.

Kohus tunnistas Ott Speegi süüdi talle süüks pandud tegude toimepanemises ning karistas teda ühe aasta ja kolmekuulise vangistusega tingimisi kahe-aastase katseajaga. Lisaks sellele rahuldas kohus tarkvaratootjate hagid Ott Speegi vastu kokku summas 1 631 849 krooni, teatas autoriõiguste kaitse organisatsioon.

BSA esindaja vandeadvokaat Kaido Uduste sõnul oli tegemist väga põhimõttelise kohtuasjaga, mis pidi näitama, kas Eesti riik seisab autoriõiguste kaitsmise eest või mitte. „Ott Speegi puhul on tegemist isikuga, kes aastaid valmistas ja levitas piraatkoopiaid, tehes seda korduvalt ja üha uuesti, vaatamata sellele, et politsei oli juba tema suhtes alustanud samadel asjaoludel süüteomenetlust," ütles Uduste.

Microsoft Eesti juhataja Rain Laane leiab, et selline kohtulahend peaks kaitsma ka teisi tarbijaid, kellel on oht saada Ott Speegi sugustelt tarkvara levitajatelt piraatkoopiaid, mille tõttu nad ise hiljem kannatavad.