„Praeguseks Eestis epideemiat välja kuulutatud ei ole, seega on oluline, et olukorda oma asutuses jälgiksid haridusasutuse juhid, kes seaduse kohaselt vastutavad laste/õpilaste tervise kaitse eest,“ ütles Delfile haridusameti info peaspetsialist Leini Jürisaar.

Kooli sulgemise osas võib otsuse teha koolijuht, teavitades sellest terviseametit ja ka kooli pidajat Tallinna haridusametit.

„Vanalinna Hariduskolleegium sulges tänasest põhikooli osa, gümnaasium jätkas õppetööd, eilse seisuga puudus seal 187 last ehk 1/3 õpilastest,“ tõi Jürisaar näiteks.

eKooli kaudu on võimalik koduseid ülesandeid anda, kuid koolid aga võiksid haiguse perioodil tegelda eelkõige õpitu kordamisega ning vältida uute osade õpetamist, sest palavikus lapsed ei suuda kodus õppematerjale iseseisvalt õppida.

Eesti perearstide seltsi juhatuse liige Diana Ingerainen ütles aga Päevaleht Online’ile, et üldine käsk koju jääda iga nohu või köha korral ei pruugi olla vajalik. „Kui lapse üldine seisund on hea, ta on aktiivne ja hingamisteed on muidu vabad, kuid vahel peab nuuskama, siis ei ole otsest põhjust teda koolist koju jätta,” arvas Ingerainen.

Samas rõhutas ta, et kuna iga lapse eest vastutab alati tema vanem, siis vähemagi kartuse korral on lapse kojujätmine mõistlik. Kõige olulisem on tema sõnul laste tavapärasest tähelepanelikum jälgimine ja seda mitte vaid väikelaste, vaid ka teismeliste puhul.

Eile puudus Tallinna koolidest 11 602 õpilast ehk ligi 1/4 õpilaste arvust, kuid suurel osal neist polnud puudumise põhjuseks haigus või ei puudutud kogu koolipäeva. Siiski on ka haiguse tõttu puudujate hulk suur ja olukord seega tõsine, kuid paanikaks põhjust ei ole, kinnitas Jürisaar.