“Kui Taavi Rõivas kipub rääkima, et see on pisikene, siis peame vaatama, mis on juhtunud selle aja jooksul, kui Andrus Ansip tuli oma II valitsusega peaministriks. Kõiki aktsiise on märgatavalt tõstetud,” rääkis Simson Delfile. “2007, kui Ansipi II valitsus algas, ei olnud elektrienergial üldse aktsiisi ja nüüdse otsusega tõsteti see 70 kroonile mWh kohta. Me ületame Euroopa miinimumnõuet üle kuue korra. Sama on maagaasiga — põhiline kütteallikas keskkütte saamiseks. Aastal 2007 oli see aktsiis null, nüüd on tõstetud see 367 kroonile 1000 m3 eest.”

Samuti keeldus Simson aktsiisitõusu kompromissiks nimetama: “Ei olnud mingit kompromissi, hääletati roheliste häältega 6:5 aktsiisitõusud. Meil on lihtsalt vähemusvalitsus, kes tegutseb roheliste häälte toel. Ma hääletasin selle vastu, sest see tähendab järjekordset kaudsete maksude tõusu.”

“Üks Keskerakonna kandev ettepanek on see, et sisse viia astmeline tulumaks. Tulumaksu alandamisest on võitnud kõrgema sissetulekuga inimesed. Praegu on aeg, kus on õiglane, et suurema sissetulekuga inimesed annavad suurema panuse Eesti majanduse jaluleaitamisse,” pakkus Simson välja alternatiivi. “Teine ettepanek on meie poolt olnud, et aktsiiside tõstmise asemel võiks Eesti Energia võtta vahendeid oma möödunud aastate kasumist selle katteks.”

Samuti jääb Simsonile mõistmatuks rohelistele lubatud energiaagentuuri teema: “Valitsus on lubanud rohelistele nende häälte eest senitundmatu sisu ja vormiga energiaagentuuri loomise — see on 86 miljonit krooni. Meie leiame, et kui see 86 miljonit krooni anda hoopis tagasi päästjatele, ei ole vaja päästjaid koondada ja öelda inimestele, et kustutage ise oma tulekahjud.”