Kui Solaris võib rõõmustada, siis ERRil nii rahulolev olla ei tasuks. See, et nad soovisid saatega rohkem rahva sekka minna, ei ole pädev argument Solarisse siirdumiseks. Raha, mis kulutati uue stuudio ehitamiseks ja tehnika soetamiseks, on ka masu ajal silmatorkav. Sama suur raha saadi EASilt, et finantseerida ETV osalemist Eurovisiooni lauluvõistlusel. Ka ETV sees peab „Ringvaade“ maksma tehnika eest, aga siiski vähem kui Solarises.

Delfil pole Solarise ega „Ringvaate“ vastu midagi, aga imagoloogiliselt on tehtud väga küsitav otsus. Kui kõikjal püüab rahvusringhääling hoida puhast ja süütut mainet, siis ETV astub pika sammu kommertsi südamesse.

Miks ei tahetud minna Viru keskusesse või Stockmanni? Ka seal on rahvast, liikumist ja värskust. Lihtne on olla vandenõuteoreetik ja visata õhku lause, et „Ringvaate“ siirdumine ärikeskusesse on Solarisele kasulikum kui ETVle. Kuigi elus on ikka nii, et iga asi on mõnele osapoolele kasulikum kui teisele, on hetki, kui seda saaks ära hoida. ERR oleks saanud ära hoida mainelise halva, mis kaasneb sõltumatu ringhäälingu ühe enim vaadatud saateaja viimisega äripinnale.

Raha eest, millega rajati „Ringvaatele“ uus stuudio, saanuks Vahur Kersna ja Margit Kilumets veel vähemalt kümme perekonda kokku viia. Sellest oleks tärganud kasu kõikidele osapooltele, mitte vaid ühele.

Delfi ei arvagi, et ERR kolib stuudio Solarisest ära, aga rahvusringhäälingu sõltumatus ja läbipaistvus on kriimustada saanud küll.